Wednesday, September 02, 2009

♥ my luvly parent part 1 ♥

mase tulis blog ni.. i tgh sakit ati ngan penguin...
rase cam nak benti keje terus.. cam i penah buat kat tesco dulu..
tp bile pk2 balik.. jasa my parent... i x sanggup tuk benti..
my parent dah bg pendidikan sampai lah i dpt degree..
takkan nak dok umah jer goyang kaki je kan...
actually i penah buat mcm tu for d past 1 yr..
dok umah tanpa buat ape2... pastu ari2 rase bersalah..
mase tu nak dpt keje lain cam susah jer..
at last i dpt kat sini... gaji kureng dr ape yg i dpt kat tesco dulu...
i terima jer... sbb i pk.. i nak tlg parent i...
abah dah tak keje... pencen swasta...
nx yr.. mama nyer turn pulak...
adik2 alhamdullilah dah keje...
juz ayie jer yg akan smbg ke degree nnt..
nak kene tlg2 my parents gak nnt tu...
dah jadik tggjwb sbgai anak sulung...
risau dgn financial kat umah tu...
that's y i rase... keje kat sini cam tak cukup..
tak cukup gaji tuk tlg parent i...
i nekad... tuk carik keje yg lg bagus...
tuk bantu they ols & oso my hubby... InsyaAllah...
to abah & mama... ja sayaaaang sgt abah ngan mama..
time kasih kerana membesarkan kami dgn sempurna...
muah..muah...muah....


Ayah dan ibu... Ayah dan ibu...
Itulah permulaan kami..
Dapatlah melihat bulan dan Matahari...
Yang dikurniakan dari Ilahi...
Ayah dan ibu lah Mesti dihormati..
Ayah dan ibu...
Wali dan juga keramat...
Pada mereka kita beri hormat...
Bagilah tunjuk ajar dan Nasihat..
Supaya hidup...supaya hidup kita akan selamat

7 comments:

ieza said...

go ja..niat baik sure ada jalan....

♥ G-Jã ♥ said...

InsyaAllah.. doa2 kan lah yea..

Pida_sanglang said...

yelah jasa they all tak terbalas dek kita ....ko jgn benti tapi carilah kerja kt tempat lain ...mesti ada cuma jgn putus asa, aku pun dok mencari kt cni ok tp aku dah boring sbb tak der boss tak der member nak pi lunch

♥ G-Jã ♥ said...

uitt... keje tak der bos ? bestnyerrr....

Pida_sanglang said...

haa mmg btoi jaa klu takat 2K mmg tak ckpp....sbb tuh aku asyik melompat at least karang ok sket

AiniQMY said...

haha..akak baru pk nak benti?? kalau aini jd akak..dah lame dah aini benti kak oi..pasal pengguin ade...lagi laaa..hari ni masuk..sok aku benti dah! hahahahah berusaha cari keje lain yeh!!! selamat2!

♥ G-Jã ♥ said...

aini... sbb pk komitmen byk lah akak terus bertahan... tp aura nak benti tu mcm dah dkt jer... ishh.. tak nak mengharap sgt la...


I made this widget at MyFlashFetish.com.