Friday, October 08, 2010

♥ Go Green ♥

tutup dah citer raya...
ehh blm2... i ada lg nak share ngan uols gmbr open hse cum hse warming kat umah i...
tp tu nx entry...
tak kene lah kan... tittle pun dah go green... takkan nak citer psl raya...
this time i nak citer ttg perihal menghias umah...
semenjak dok sendiri ni.. baru lah kenal erti pentingnya pokok...
bukan sekadar hiasan... bukan sekadar cantik...
tp jugak tuk O2... ape tu ? oksigen laaa...
dah naik tangga 4 tingkat so korang blh bayang kan penting ke tak O2 yg cukup ??
so... masa coti raya seminggu ari tu... i ngan mr hubby kuar carik pokok...
lebih saintifiknyer... dedaunan tuk letak kat kayangan comey weols...
bayangkan lah... mlm nak jemput family dtg... tghari g sg buloh carik pokok...
bayangkan penat nyer ok... bkn bayangkan apa i masak mlm tu...
sgt tak pandai memilih pokok weols berdua ini...
nasib lah wak indon tu layan weols...
terangkan pokok ape yg sesuai dan tidak...
pilih punye pilih... i amik dedaunan yg segar dan pasu yg menarik... harusss...
skrg bayangkan pulak.... bayangkan...
mcmane nak angkat pasu2 tu (3 pasu sumenye) naik tingkat 4... ermphh....
dpt bayangkan ?
masa ni lah pokok2 tu sgt berguna yer...mcm yg i ckp td... oksigen... oksigen...
sgt2 lah penatnyer... esp mr hubby...
pasu tuk kat luar umah i tu bkn kecik yer... besar....
TQ mr hubby... awak mmg sgt rajin...
ehhh ni bkn bodek... tp kebenaran...
bab2 hias umah ni dia mmg rajin sikit... senang keje i...
then weols dah belajar... camna nak jaga pokok2 tu...
3-4 ari skali siram... sebulan sekali letak baja... senang jer...
so... 3 4 ari skali weols siram..
3 4 ari skali weols siram...
senang kan ? :)
ehhh lupa... bile last siram ek.... *berpikirsejenak*
bukan mr hubby yg pilih... dia ckp ok or tak jer...
terpilih tuk berada di kayangan... tahniah pokok... errr... ntah pokok apa ntah...
pokok ntahapa dpt baju baru... errr yer... pasu baru...
beli pokok besar... tak sedar keta kecik...
yg ni i suka... kenalkan... penyambut tetamu i.... :)
till then... chiaoo!!~

4 comments:

Pida_sanglang said...

suka..suka...chantekkk...jgn plant tuh jadi mangsa cam kat rumah aku hu hu hu abih dah mati

♥ G-Jã ♥ said...

sally... td tgk pokok kat balcony tu cam dah nak mati pulak... huwaaaaa....

Pida_sanglang said...

call 999....aku ari tuh pokok cam dah nak mati aku google la dia kata x ckp baja aku pi beli kat Acelepas boh baja pokokku teruih matiii...lpeas tuhhh aku janji x mo tanam ppkok lagi

♥ G-Jã ♥ said...

sally... pokok aku makin nazak... td kril dah siram n letak baja... doakan pokok aku lekas sembuh yer..


I made this widget at MyFlashFetish.com.