Sunday, August 29, 2010

♥ from Redang with ♥ ♥

ni bkn blog psl merdeka yg akan disambut lg 2 ari..
maupun raya yg tak sampai lg 2 minggu...
this time i nk citer psl honeymoon trip kami ke redang... huhu..
15 July 2010...
kami clbr8 wed anniversary yg ke-4..
alhamdulillah... tuhan pjgkan jodoh kami...
syukur kepada-Nya krn merestui hubungan kami hubby & wifey.. ;)
kalau uols nk tak tau.. i dgn mr hubby sgt2 jrg pegi bercuti...
i mean yg kita plan betul2 pegi berdua saje...this is the 1st time after 4yrs..
giler kan??
ntah apa yg bz sgt or sbnrnyer tak de kesempatan or mebe tak de duit.. hahaha...
tp kali ni awal2 lg dah plan..
weol amik pakej kat matta fair...
pilih punya pilih Redang Kalong yg kami booked...
tmpt ni very simple & cozy... ok laa... not bad...
sajer nk relax2...
weol pegi naik firefly.. 1st nite stay @ KT..
the nx day.. awal2 dah naik bot ke Redang...
perghh best giler dok kat tgh laut...
best ? sumpah i tipu... takut beb... mcm2 dlm otak ni..
tp alhamdullilah sume selamat...
3 days 2 nite stay @ Redang Kalong...
peoples were very friendly...
facilities & services not bad...
time mkn theyols panggil dah mcm kat asrama...
as well as time snorkelling...
"snorkelling time.... snorkeling time..." hehehe...
weol 1st time pegi snorkelling...
teruja jugak laa... tp x der lah beria sgt...
sbb penat & kurang stamina...
mr hubby i rasa skali jer kot dia turun..
2nd time snorkelling kami x pegi sbb mr hubby dah demam...
aiyooo sampai demam2 tau...
masa kat marine park i paksa jugak pegi...
terus dia demam teruk... kesian plak i tgk...
bg dia relax sket... telan panadol... tido....
pastu dia ok... best2...
weol teruskan honeymoon dgn acara jln2 kat tepi pantai....
romantik sgt.... hehehe...
dah lama nak rasa berdua mcm ni...
borak2.. gelak2.. gurau sondo...
oh bestnyer!!~
i malas nk citer lebih2.. lets the pixcha do the talking... enjoisss!!

breakfast @ hotel sblm gerak ke redang

enjoy the tea...
xcited nyer kami.. hikhikhik...
view from our room...

relax gitew... sgt tenang...

mr hubby bersnorkelling... terkuak2 kaki dia.. hehehe...

i sedang bg ikan2 mkn roti...

sgt jinak ok..

tea time... donut itu sgt menarik...

makan..makan..makan..

di tepi pantai yg indah...

pandangan dr blkg... sgt tak indah...



kami sgt happy...

luv u sayang...

till then... chiaooo!!!~

4 comments:

-x la0p x- said...

kak jija...seronoknya...wah..bila pulak rauf berpeluang nak g sana kan???

Pida_sanglang said...

Ja & kril aku doakan korang bkekalan dunia & akhirat Aminnnn

senorita_alynne said...

owh bestnye honeymoon!
nk snoarkling gaks! chantek ah redang tuh!

nxt year 2nd anniversary, honeymoon bertiga ler :D

♥ G-Jã ♥ said...

rauf~ ada peluang pegi laaa...
sally~ amin y.r.a thx!!
alynne~ best tu pegi bertiga...


I made this widget at MyFlashFetish.com.